Vineri, 19-04-2024, 20:44:10 | Bine ati venit Anonim | Inregistrare | Login
RSS

Sound Of Speed Club

Principala » 2009 » Noiembrie » 28 » Audi A5 Sportback
19:22:06
Audi A5 Sportback
Audi a mai montat doua usi pe un A5 Coupe si spune ca a creat o noua clasa. A5 Sportback este prima limuzina hatchback-coupe. Sau ceva de genul acesta. Afla ce crede Tudor Bratu despre noul A5 si de ce masina asta nu poate fi comparata cu Passat CC sau cu Mercedes-Benz CLS.

Prima întrebare pe care mi-am pus-o atunci când am văzut maşina asta a fost "De ce?". Şi primul impuls a fost să o compar cu Mercedes-Benz CLS. Sau cu Passat CC.Apoi am început să mă frământ serios - urmează un BMW Seria 6 în cinci uşi? Sau un 3 Coupé cu patru uşi?

Ştiu! După RCZ versus TT, Peugeot va ataca direct A5 Sportback cu o copie reuşită, botezată original 407 Coupé Sportback... Dar să ne lămurim. Un BMW Seria 6 cu patru uşi, sau unul cu cinci uşi şi hayon va exista cu siguranţă, pentru că se pare că nişa coupé-urilor transformate în coupé-uri cu patru uşi sau cea a limuzinelor convertite în coupé-uri cu cinci uşi (cam cum sună asta?) atrage clienţii plictisiţi de formele şi soluţiile clasice.

Referitor la comparaţia lui A5 Sportback cu CLS şi Passat CC, lucrurile stau însă mult mai clar pentru că aici ne bazăm în întregime pe cifre. Un Audi A5 Sportback 3.0 TDI quattro cu transmisia S-tronic costă, cu banii jos, exact cât un CLS 350 CDI fără TVA. Adică puţin peste 50.000 de euro. Trecem la Passat CC, care, pe lângă faptul că nu poate fi echipat cu un motor diesel mai mare de 170 CP, chiar configurat cu toate opţionalele din lume, nu costă 45.000 euro cu tot cu TVA.

A5 Sportback este mai scump decât Passat CC şi mai ieftin decât CLS, deci comparaţia este de prisos. Avem de-a face cu trei modele diferite şi iată cum A5 Sportback nu are momentan concurenţă. Sincer, mă bucur, pentru că în acest fel există toate şansele ca oamenii care se gândesc la el să se spele pe faţă, să îşi revină şi să-şi cumere totuşi un A5 Coupé. Sau, chiar mai bine decât atât, un A5 Cabriolet.

A5 Coupé este, de departe, cel mai frumos model Audi (dacă nu luăm în calcul supercar-ul R8), disponibil momentan şi una dintre cele mai frumoase maşini construite vreodată în Ingolstadt. Nu poţi ignora formele superbe ale caroseriei şi proporţiile sale, impresionante prin modul în care au fost delimitate printr-un desen unic în lumea Coupé-urilor cu patru locuri.

Datorită acestei "frumuseţi" a caroseriei, consider că nu trebuia ca numele A5 să fie folosit ca denumire de gamă. Trebuiau să păstreze Coupé-ul şi Cabriolet-ul şi... gata. Sportback putea fi botezat foarte uşor A4, iar A5 putea să rămână ceva unic, magic de frumos, aşa cum şi este. Sau, te întrebi cum ar fi putut arăta altfel A4? Răspunsul este: ca A5 Sportback...

Revenind la acesta, nu este nici pe departe o maşină urâtă. Dimpotrivă, este o limuzină cu hayon, extrem de reuşită stilistic. În lumea maşinilor cu patru sau cinci uşi, A5 Sportback este o zână. Dar pe lângă un A5 Coupé, el păleşte parcă şi îşi pierde toată magia, din simplul motiv că arată exact ca acesta.

Din faţă sau din spate, A5 Sportback este identic cu A5 Coupé, şi asta este teribil de enervant. Dacă tot au construit un model nou, de ce nu i-au creat o identitate aparte?! Un alt spate, faruri desenate altfel, ceva, orice care să lase nealterate, unice, formele Coupé-ului... Chiar sunt foarte curios câte A5 Sportback se vor vinde. Unii vor spune că multe, pentru că maşina este mai ieftină decât Coupé-ul cu aproximativ 800 de euro, în funcţie de motorizare, în condiţiile în care este mai mare şi mai spaţioasă.

Ţin să vă dezamăgesc. A5 Sportback nu este mult mai spaţios decât un A5 Coupé, şi asta pentru că Audi a încercat să păstreze dimensiunile cât mai apropiate între cele două caroserii. Şi aici aş întreba: de ce?. Dar risc să revin la discuţia de mai sus şi mai am de spus totuşi multe lucruri despre A5 Sportback.

Categorie: AUTO | Vizualizari: 560 | Adaugat de: uN1kTuL | Tags: Audi A5 Sportback | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Forma intrarii

Categoriile sectiunii

AUTO [120]
Noutati despre auto
VAND/CUMPAR [1]
ANUNT!
AUDIO [5]
SISTEME AUDIO
Video [14]
Sound Of Speed [5]
Despre CLUB
TUNING AUTO [24]
ASTRA ASIGURARI [1]
Aveti nevoie de o asigurare??

Cautare

Calendar

«  Noiembrie 2009  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Sondajul nostru

Ce gen de soferi te enerveaza cel mai mult in trafic?
Total of answers: 50

Prietenii site-ului

Statistica


Total online: 1
Anonimi: 1
Membru: 0