Vineri, 26-04-2024, 21:01:53 | Bine ati venit Anonim | Inregistrare | Login
RSS

Sound Of Speed Club

Principala » 2009 » Octombrie » 30 » KIA ceed facelift - test în RO
12:38:18
KIA ceed facelift - test în RO
KIA cee'd, una dintre cele mai de succes compacte din istoria recentă a segmentului, a primit recent un facelift, nu tocmai mult aşteptat. Am testat în premieră în România versiunea SW, cu motorizarea pe benzină de 1,4 litri şi 90 CP.

La ceed SW, aceleasi stopuri
Compacta KIA cee'd este alături de noi de numai doi ani de zile. Nici n-a avut timp să devină învechită. Singura problemă a fost că rivalii săi n-au stat tocmai pe loc şi au început să producă noi generaţii de Golf-uri, Astra, Mazda3, Megane etc.

Pentru sfărşitul lui 2009, cei de la KIA au retuşat cee'd-ul pentru a-l aduce în ton cu moda actuală . În faţă, KIA cee'd facelift are acum o grilă nouă, pe stilul modelelor produse pentru piaţa din SUA, amintind de KIA Forte sau de noul SUV KIA Sorento.

Este mai agresivă decât cea veche, însă n-aş spune că arată neapărat mai bine . Apoi avem faruri redesenate, cu geam clar şi un look high-tech, iar spoilerul arată altfel, proiectoarele fiind acum rectangulare şi mai banale decât înainte de facelift. Capota este şi ea nouă, cu nervuri puternice, însă perechea de stopuri a rămas la fel - în cazul versiunii SW pe care am avut-o la dispoziţie, deoarece la hatchback-ul în cinci uşi, stopurile au aspectul uşor diferit.


Modificari subtile la interior
La fel de subtile sunt şi schimbările din interiorul lui KIA cee'd facelift, unde principala modificare este un volan nou, mai bine realizat. Pielea în care este îmbrăcat nu-ţi mai lasă palma să alunece aşa de uşor precum înainte - o chestie care era foarte enervantă, de altfel. E bine că a fost adresată.

Vizual, volanul arată mai sportiv, însă noile butoane pentru "mute", volum, tuner sau computer de bord sunt de-a dreptul inferioare celor din modelul dinaintea faceliftului. Plasticul este de o calitate mai slabă în cazul lor şi nu pot atribui acest lucru decât recesiunii.

Consola centrală este şi ea puţin schimbată, display-ul superior este acum mai îngust decât înainte, sistemul audio MP3 are un layout mai ergonomic şi clar mai modern, iar, nu în ultimul rând, avem acum un design nou pentru schimbătorul de viteze.

Una din cele mai interesante caracteristici ale cee'd-ului pre-facelift era felul în care se ilumina bordul pe timp de noapte. Cred că vă mulţi vă aduceţi aminte acel portocaliu care dădea spre roz şi personal, plăcea foarte mult ochiului. Acum avem un roşu pur, necompromiţător, pe timp de zi, iar noaptea, acelaşi roşu, doar că mai deschis.

Categorie: AUTO | Vizualizari: 739 | Adaugat de: uN1kTuL | Tags: KIA, facelift, kia ceed | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Forma intrarii

Categoriile sectiunii

AUTO [120]
Noutati despre auto
VAND/CUMPAR [1]
ANUNT!
AUDIO [5]
SISTEME AUDIO
Video [14]
Sound Of Speed [5]
Despre CLUB
TUNING AUTO [24]
ASTRA ASIGURARI [1]
Aveti nevoie de o asigurare??

Cautare

Calendar

«  Octombrie 2009  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031

Sondajul nostru

Ce gen de soferi te enerveaza cel mai mult in trafic?
Total of answers: 50

Prietenii site-ului

Statistica


Total online: 1
Anonimi: 1
Membru: 0