Vineri, 19-04-2024, 17:12:01 | Bine ati venit Anonim | Inregistrare | Login
RSS

Sound Of Speed Club

Principala » 2009 » Noiembrie » 28 » Insignia vs C5 vs Accord
19:09:45
Insignia vs C5 vs Accord

Era timpul pentru un comparativ de genul ăsta. Maşini practice, de familie, pentru vacanţe cu copii care se ceartă pe bancheta din spate. Noul Insignia Sports Tourer îşi întâlneşte rivalii de la Honda şi Citroen

Ultima oară când am condus o Insignia mă aflam la Frankfurt, încercând să obţin un consum cât mai mic pe o distanţă de aproximativ 100 km. Bineînţeles, atunci era vorba despre un concurs axat pe economia de combustibil, iar modelul era un ecoFlex.

În versiunea break, Opel Insignia este cel puţin la fel de interesant ca şi în 4 sau 5 uşi. Estetic, există în favoarea acestui model argumente că ar fi mai frumos decât hatch-ul sau berlina şi poate că aşa şi este; însă aici o să vorbim despre aspectele practice ale acestui gen de automobil.

Desigur, formele elegante ale caroseriei, jantele de 19" şi poziţiile cu LED-uri sunt greu de ignorat, însă, odată ce te-ai aşezat la volanul unei Insignia Sports Tourer şi priveşti în spate, rămâi de-a dreptul şocat.

Cei 4,90 metri lungime şi volumul portbagajului (cu bancheta rabatată), în valoare de 1.743 litri, reprezintă cifre demne de un model dintr-o clasă mult mai mare. Ca dinamică, avem de-a face cu o maşină extrem de echilibrată. Şasiul are un ruliu bine controlat, chiar mai bine decât în cazul Hondei sau al Citroën-ului, iar ţinuta de drum este excelentă, atât cu şofer, cât şi cu pasageri şi bagaje la bord.

Ţin să menţionez că versiunea testată nu era echipată cu sistemul Flex Ride, care reglează automat răspunsul amortizoarelor în funcţie de modul selectat - Sport/Tour/Normal. În schimb, avea "pe ea" aproape totul, de la climă automată, la piele, navigaţie şi o sumedenie de dotări pe care trebuie să le ai în secolul 21.

La capitolul performanţe, ei bine, acestea nu sunt tocmai uimitoare. Totuşi, vorbim despre o maşină care cântăreşte 1.743 kg. Propulsorul 2.0 CDTi dezvoltă 160 de cai-putere şi 350 Nm - suficient pentru a accelera de la 0 la 100 km/h în aproximativ 10 secunde şi pentru a atinge o viteză maximă de 210 km/h.

Deci... s-ar fi putut şi mai bine. Per total, m-am simţit bine la volanul versiunii break a Insigniei. Reprize bune, confort excelent şi, de ce nu, un aspect mai frumos sau poate mai impunător decât cel al Accord-ului sau al C5-ului. Dacă luăm în considerare şi faptul că o Insignia Sports Tourer are un preţ de bază de numai 20.000 de euro (pentru versiunea 1.6 16v, manuală), am putea foarte bine s-o recomandăm oricărei persoane aflate în căutarea unei astfel de maşini.

Nouă, aici, la ProMotor, ne place C5-ul. Ne place nu doar pentru că este o maşină reuşită din foarte multe puncte de vedere, ci în mod special pentru că face exact ceea ce zice. Iar un Citroën zice "confort". Am condus suficient de multe C5-ul echipate cu suspensia hidractivă încât să reţin un fapt cât se poate de simplu.

Este cea mai confortabilă maşină din clasa ei, fără absolut nici o îndoială. Gropi, denivelări, gropi de canalizare, toate sunt amortizate impecabil. Următorul argument în favoarea Citroënului ar fi că, dacă tot alegi să-ţi cumperi un break pentru tine şi familia ta, de ce să nu optezi şi pentru această suspensie?

Doar nu vrei să-ţi vezi copiii vărsându-şi pe ei sucurile din cauza faptului că n-ai fost atent când ai trecut peste şina aia de tramvai! Singurul dezavantaj ar fi dinamica. Atât Accord-ul, cât şi Insignia fac o treabă mai bună pe viraje atunci când ai chef să conduci mai agresiv, iar propulsorul HDi de 2,0 litri nu este la fel de puternic precum cel al rivalelor de aici.

Categorie: AUTO | Vizualizari: 581 | Adaugat de: uN1kTuL | Tags: vs C5, vs Accord, insignia | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Doar utilizatorii inregistrati pot comenta
[ Inregistrare | Login ]

Forma intrarii

Categoriile sectiunii

AUTO [120]
Noutati despre auto
VAND/CUMPAR [1]
ANUNT!
AUDIO [5]
SISTEME AUDIO
Video [14]
Sound Of Speed [5]
Despre CLUB
TUNING AUTO [24]
ASTRA ASIGURARI [1]
Aveti nevoie de o asigurare??

Cautare

Calendar

«  Noiembrie 2009  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30

Sondajul nostru

Ce gen de soferi te enerveaza cel mai mult in trafic?
Total of answers: 50

Prietenii site-ului

Statistica


Total online: 1
Anonimi: 1
Membru: 0